Marieke Bleijenberg

Werkt bij Vanbreda sinds:     1-1-2016
Huidige functie:     Adviseur Zorg en Inkomen
Studie:     Master of Law (LLM)-Arbeidsrecht, Universiteit Amsterdam
De informele sfeer sprak mij aan. Je bent geen nummer en de lijnen met de directie zijn kort’

Voordat ik bij Vanbreda Risk & Benefits (voorheen Kettlitz Wulfse) ging werken, was ik Juridisch Adviseur bij een rechtsbijstandsverzekeraar . Na hier bijna twee jaar gewerkt te hebben was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. De vacature van Young Professional bij Vanbreda sprak mij direct aan. Een traject om te leren in een informele sfeer. Precies wat ik zocht!

Na de selectiemiddag en een tweede gesprek ben ik in overleg aan de slag gegaan bij team Risk. In de eerste maanden heb ik mijn verplichte diploma’s gehaald. Ook hadden we één keer per maand een opleidingssessie waarin wij de theorie verder uitdiepten en met casussen aan de slag gingen. Verder werden we eigenlijk direct in het diepe gegooid. Hierdoor heb ik in een korte tijd heel veel geleerd. Gewoon door mijn werk te doen en dingen te proberen. Die ruimte wordt geboden en je moet niet bang zijn daar gebruik van te maken. Het stellen van vragen en het aandragen van nieuwe ideeën wordt zeker gewaardeerd

‘Er wordt veel ruimte geboden en je kunt dingen zelf naar je toe trekken’

Het afgelopen jaar is Vanbreda enorm gegroeid. Dit biedt volop kansen. Inmiddels heb ik de switch gemaakt van Risk naar Benefits. Binnen Team Zorg & Inkomen houd ik mij onder andere bezig met het adviseren van onze klanten op het gebied van Inkomensverzekeringen. Ook vervul ik sinds kort de rol van compliance officer, een erg uitdagende en diverse functie waarin mijn juridische achtergrond goed kan gebruiken . De combinatie van beide functies vind ik erg leuk.

Bij Vanbreda krijg je veel vrijheid en wordt er echt wat gedaan met de ideeën die je inbrengt. Dat vind ik leuk aan werken bij Vanbreda.