• T: +31 (0)88 - 273 32 00
  • Liever teruggebeld worden?
  • Inloggen Klantonline
  • Schademelden

Veelgestelde vragen over uw zorgverzekering 2019

Rond 12 november 2018 heeft  u uw polisblad voor 2019 ontvangen. Hier vindt u de meest gestelde vragen over deze polis en de nieuwe voorwaarden. 

Tot wanneer kan ik mijn verzekering wijzigen?
Heeft u wijzigingen voor uw basisverzekering, eigen risico en/of aanvullende dekking? Dan kunt u deze tot en met 31 januari 2019 aan ons doorgeven. Deze wijzigingen gaan met (terugwerkende kracht) in op 1 januari 2019.

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis?
Bij een naturapolis maakt de verzekeraar afspraken met een aantal zorgverleners. Alleen bij deze zorgverleners krijgt u de volledige vergoeding zoals deze is vermeld in de voorwaarden van uw vezekering. Gaat u naar een zorgverlener waar de verzekeraar geen overeenkomst mee heeft gesloten, dan kan er een lagere vergoeding plaatsvinden (ongeveer 75%). Hierdoor is een naturapolis vaak goedkoper dan een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis kunt u zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. U krijgt altijd de volledige vergoeding zoals deze zijn vermeld in de voorwaarden van uw verzekering. 

Wat zijn de premies voor 2019?
Hieronder vindt u een link naar de zorgpremies voor 2019:

Kan ik mijn kinderen op mijn polis meeverzekeren?
Kinderen tot 18 krijgen automatisch de hoogste aanvullende dekking van een van de ouders. U kunt uw kinderen aanmelden door een mail te sturen aan zorg@vanbredanl.com. Vermeld hierbij uw polisnummer/overeenkomstnummer en de naam, het adres en BSN-nummer van de kinderen die u mee wilt vezekeren. 

Hoe vraag ik een aanvullende/ tandartsverzekering aan?
U kunt een wijziging van de dekking per e-mail (zorg@vanbredanl.com) of telefonisch aan ons doorgeven (088 273 33 40) aan ons doorgeven. Vermeld hierbij uw polisnummer of overeenkomstnummer.

Is de tandarts voor kinderen tot 18 jaar gratis?
Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar zijn verzekerd in de basisverzekering. U vindt de vergoedingen in de polisvoorwaarden van uw verzekering. 

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de voorwaarden van mijn zorgverzekering?
U vindt de belangrijkste wijzigingen in de voorwaarden in dit document. Het volledige overzicht van de voorwaarden voor 2019 vindt u hier.

Mijn zorgverlener geeft aan geen overeenkomst te hebben met EUCARE. Hoe kan dit?
EUCARE heeft een contract afgesloten met de meeste zorgverleners. Het kan zijn dat uw zorgverlener naar een verkeerde code zoekt in de zgn. Vecozo lijst. Dit is een lijst waarin hij of zij controleert of er een overeenkomst is met uw verzekeraar. De combinatie Aevitae-EUCARE is in deze lijst geregistreerd onder de vecozo-code 3360. Heeft uw zorgverlener aanvullende vragen dan kunnen zij bellen met Aevitae Team zorgverleners op 088 3535 792. 

Let op: de zorgverlener declareert 2018 nog op de code voor Aevitae-Avéro, zoals hij/zij dat altijd deed. Pas vanaf 1 januari is het nieuwe polisnummer van uzelf en de nieuwe vecozo-code zichtbaar.

Mijn banknummer is veranderd. Hoe kan ik dit doorgeven?
Een wijzigingen in uw banknummer moet u altijd per e-mail aan ons doorgeven, eventueel met uw akkoord voor het incasseren van de premie en/of eigen risico. U kunt deze mail sturen aan zorg@vanbredanl.com. Vermeld hierbij uw polisnummer of overeenkomstnummer.

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?
u kunt uw zorgverzekering per e-mail opzeggen. Voorwaarden hiervoor is dat er geen premie achterstand is. U kunt deze mail sturen aan zorg@vanbredanl.com. Onze ervaring is dat de opzegservice van een nieuwe verzekeraar niet altijd goed werkt.

Staat uw vraag er niet bij?
Op de website van Aevitae staan nog meer veelgestelde vragen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door een mail te sturen aan zorg@vanbredanl.com of te bellen met 088 273 33 40. Onze collega's helpen u graag verder.