Collectieve zorgverzekering: meer dan alleen een arbeidsvoorwaarde

7 Jul 2021

Veel werkgevers zien een zorgcollectiviteit enkel en alleen als een secundaire arbeidsvoorwaarde. U gunt uw medewerker ten slotte een goede zorgverzekering, liefst tegen een zo scherp mogelijk prijs. Maar een collectieve zorgverzekering biedt veel meer voordelen. Voordelen die niet of nauwelijks bekend zijn en die veel profijt op kunnen leveren op het gebied van zorg, verzuim en gezond personeel. Niet alleen fijn voor uw medewerkers maar zeker ook voor u!

Minder verzuim, lagere verzuimkosten en meer productiviteit

Zorgverzekeraars en bedrijven hebben een gemeenschappelijk belang om de zorgkosten te beperken. Hierbij is het uitgangspunt dat voorkomen beter is dan genezen. Gezonde medewerkers verzuimen minder, zijn productiever, zitten beter in hun vel en consumeren minder zorg. En voor u als werkgever betekent dat minder gedoe als het gaat om verzuim.

Verzekeraars investeren in preventie

Steeds meer verzekeraars investeren daarom in preventie. Hierin willen zij graag optrekken met de werkgevers om zo samen medewerkers gezond aan het werk te houden. Zij bieden vaak dan ook allerlei extra’s voor u en uw medewerkers. We geven een aantal voorbeelden:

Extra’s voor uw medewerkers

Om uw medewerkers gezond aan werk te houden, bieden verzekeraars bijvoorbeeld:

  • ruimere vergoedingen voor uw medewerkers
  • wachtlijstbemiddeling
  • gratis online gezondheidsprogramma’s voor een gezondere leef- en werkstijl

Extra’s voor u als werkgever

Maar ook voor u als werkgever bieden veel verzekeraars extra’s. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het krijgen van inzicht in de gezondheidsrisico’s binnen een bedrijf
  • ondersteuning bij het verkleinen van deze risico’s
  • ondersteuning door een deskundige op het gebied van interventies

Zo biedt uw collectiviteit u dus oplossingen op het gebied van gezondheid, inzetbaarheid en productiviteit. En daar hoeft u zelf vrijwel niets voor te doen.

Maak gebruik van de mogelijkheden en bespaar op kosten

Wat precies de mogelijkheden zijn, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, de grootte van uw bedrijf en het aantal deelnemers aan de collectiviteit. In ieder geval geldt dat een zorgcollectiviteit meer is dan alleen een verzekering voor uw medewerkers. Wilt u weten welke mogelijkheden deze collectiviteit nog meer biedt? Wij kijken graag met u mee welke extra’s uw verzekeraar biedt voor u en uw medewerkers. Samen zorgen wij er zo voor dat u optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die de zorgverzekeraar biedt om te werken aan de gezondheid en inzetbaarheid van uw medewerkers. Met minder verzuim, een verbeterde duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (en daarmee productiviteit) en kostenbesparingen als resultaten.