MOTORRIJTUIGEN

Goed verzekerd de weg op

Op grond van de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) dient voor elk motorrijtuig een aansprakelijkheidsverzekering te worden afgesloten. Deze verzekering dekt de schade die u of uw medewerkers als bestuurder van een motorrijtuig door eigen schuld aan (eigendommen van) derden toebrengt.

De WA-verzekering kan worden aangevuld met een cascodekking. Deze dekt de schade aan het motorrijtuig zelf. Hierbij kunt u kiezen uit twee dekkingsvormen: beperkte cascodekking of volledige cascodekking.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Als eigenaar van een auto of motor bent u wettelijk verplicht een verzekering te nemen tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Met een WA-dekking hoeft u zich daarover geen zorgen meer te maken. Schade aan andere mensen is tot maar liefst € 5.600.000,- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed, tot € 2.500.000,-.

WA + Beperkt Casco

Wilt u meer zekerheid? Dat kan. Met de Beperkt Cascoverzekering is ook schade aan uw eigen auto gedekt. Als uw auto wordt beschadigd door brand, diefstal, storm, ruitbreuk of een botsing met een dier, vergoeden wij de reparatiekosten.

WA + Volledig Casco (all risk)

Dat doet pijn: een diepe kras in de deur van uw gloednieuwe auto. En dat terwijl u er zo zuinig op bent! Dan is het een prettig idee dat alle schade aan uw auto wordt vergoed. Dat kan met de Volledig Casco verzekering. U bent dan All Risk verzekerd: zowel voor schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

Rijdt u schadevrij?

Hoe meer schadevrije jaren u hebt gereden, hoe meer korting u krijgt op uw motor- of autoverzekering. Is een schade door u zelf veroorzaakt? Dan kan dit van invloed zijn op de bonus/malus ladder en dus op de kosten voor uw verzekering.

Pech onderweg?

We gaan er natuurlijk niet vanuit. Maar het is altijd mogelijk dat u pech krijgt terwijl u onderweg bent. Ook dan bent u bij ons op het juiste adres. Vanbreda biedt namelijk ook pechhulp.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verzekeringsmogelijkheden voor motorrijtuigen? Sasja Merodoulakis helpt u graag verder!