RISICOMANAGEMENT

Risicomanagement specialist Vanbreda Risk & Benefits

Waarom is gedegen risicomanagement zo belangrijk? We leggen het u graag uit. De wereld verandert snel. Voor u als ondernemer zorgt dat voor nieuwe uitdagingen en leuke kansen! Maar ze zorgen ook voor nieuwe en andere risico’s. Deze risico’s kunnen impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit. Het is daarom belangrijk om deze zorgvuldig af te wegen, te voorkomen en ze waar nodig af te dekken met een verzekering. Zodat uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt.

De voordelen van risicomanagement

Welke voordelen biedt risicomanagement voor uw organisatie?

  • risico’s worden zo goed mogelijk voorkomen 
  • schade heeft zo min mogelijk impact op uw bedrijfsvoering 
  • kosten worden zo laag mogelijk gehouden 
  • niet meer of minder risico lopen dan bij uw organisatie past 

Samen werken aan risicomanagement

Effectief risicomanagement ontstaat door een goede samenwerking. U weet alles van uw organisatie, wij van risico’s. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies om welke actuele risico’s u zich zorgen zou moeten maken, nu én in de toekomst. Op het gebied van schade, aansprakelijkheid en personeel. Graag hebben we het met u daarover en kijken we samen hoe u om kunt gaan met de risico’s binnen uw bedrijf. En hoe u deze waar wenselijk en nodig kunt verzekeren. Zo versterkt u met vertrouwen de basis voor de continuïteit van uw bedrijf!

Risicomanagement in zes stappen

Het stappenplan van Vanbreda Risk & Benefits resulteert in optimaal risicomanagement. En zo weet u precies wat u van onze werkwijze kunt verwachten.

  1. Risicoprofiel: Eerst willen wij graag weten wie u bent en hoe uw organisatie eruit ziet. In de kennismaking willen wij weten wat uw visie is op risicomanagement en hoe u aankijkt tegen risico’s. Zo brengen wij uw risicoprofiel in kaart.
  2. Risicoanalyse: Vervolgens kijken we dieper. We maken een analyse van de risico’s die u specifiek als organisatie heeft en de risico’s waarvan wij vanuit onze lange ervaring weten dat ze er op dit moment of in de toekomst kunnen zijn. Deze risico’s wegen we voor u af. Wat kunt u en wat wilt u zelf dragen en welke risico’s kunnen beter afgedekt worden?
  3. Preventie: Voorkomen vinden wij heel belangrijk. Dat is een belangrijk aspect bij risicomanagement. Dus wij adviseren en ondersteunen u ook op het gebied van preventie en kijken hoe dit planmatig een onderdeel kan worden van uw bedrijfsprocessen.
  4. Verzekeringsoplossingen: Voor de risico’s die we gaan afdekken, zoeken wij voor u de beste verzekeringsoplossingen.
  5. Marktanalyse: Wij doen een marktanalyse om te bepalen welke verzekeraar en welke specifieke oplossing voor uw situatie de best passende is.
  6. Beheer en onderhoud: Tot slot zorgen wij voor het beheer en onderhoud van die verzekeringsoplossingen. Zodat uw verzekeringsoplossingen passend zijn en blijvend aansluiten op uw situatie en die van uw organisatie. Ook wanneer deze veranderen. 

Stel risicomanagement niet onnodig uit en neem vrijblijvend contact met ons op

Vele organisaties gingen u voor. We zijn benieuwd naar uw vraagstuk en denken hierin graag en vrijblijvend met u mee. Meer weten? Neem dan contact op met onze risicospecialist.