REISVERZEKERING

Onbezorgd op reis met een doorlopende reisverzekering

Voor én tijdens een reis of vakantie wilt u genieten. Niet na hoeven denken over eventuele gevolgen van pech, diefstal of een ziekenhuisbezoek. Met een goede doorlopende reisverzekering is dit ook niet nodig. Zorg daarom dat u voorbereid op reis gaat en sluit een reisverzekering af bij Vanbreda Risk & Benefits. Dan kunt u zich bezighouden met de leuke dingen, zoals het plannen van uw vakantie.

Reisverzekering Vanbreda

Uw reisverzekering altijd op tijd geregeld

Niemand gaat ervan uit tijdens een vakantie te worden bestolen of medische hulp nodig te hebben. Toch komt het regelmatig voor, met alle gevolgen van dien. De financiële gevolgen kunt u zoveel mogelijk beperken met een goede doorlopende reisverzekering. Door te kiezen voor een doorlopende reisverzekering die past bij uw reisbehoeften, hoeft u zich nooit meer op het laatste moment af te vragen of het wel goed geregeld is.

Een reisverzekering die bij u past

Welke verzekering het beste past is onder andere afhankelijk van:

  • hoe vaak u reist
  • naar welke bestemmingen u reist
  • welk vervoer u kiest
  • wat u op reis gaat doen

Afhankelijk hiervan kunt u kiezen voor een doorlopende reisverzekering met een voordelige dekking of een reisverzekering met een volledige dekking. Benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Dekt uw zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland?

Zijn eventuele zorgkosten goed mee verzekerd?

Het is al vervelend genoeg als u tijdens uw reis naar een ziekenhuis of arts moet. Nog zonder de eventuele extra kosten die dit met zich meebrengt als u niet goed verzekerd bent. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed na gaat of uw zorgverzekering deze kosten wel dekt. Of dat het verstandig is om een extra reisverzekering af te sluiten.

Medische behandeling in buitenland vaak duurder

In veel landen zijn medische behandelingen duurder dan in Nederland. De basisverzekering in Nederland vergoedt alleen de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. Deze kosten worden bovendien vergoed tot het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland gekost zou hebben. Zijn de kosten hoger? Dan komen deze extra kosten voor uw eigen rekening.

Aanvullend verzekeren met een doorlopende reisverzekering

Welke kosten vergoed worden is afhankelijk van de zorgverzekering die u in Nederland heeft afgesloten. Zeker als u alleen een basisverzekering heeft, kan het verstandig zijn om aanvullend een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt onder andere de kosten van onvoorziene noodzakelijke medisch geneeskundige zorg die tijdens uw reis is ontstaan en die niet onder uw zorgverzekering vallen. Daarnaast biedt deze verzekering dekking voor:

  • medisch noodzakelijke tandheelkundige zorg voor uw natuurlijke gebit
  • extra reiskosten die u tijdens uw reis maakt van en naar de instelling die de zorg verleent
  • het deel van het verplichte eigen risico (€ 385,-) dat gebruikt is voor buitenlandse geneeskundige kosten

Extreme sporten of wedstrijdsporten tijdens uw vakantie

Gaat u (diepzee-)duiken of wintersporten? Ook dit wordt niet altijd gedekt binnen uw zorgverzekering en ook niet in alle reisverzekeringen. Hetzelfde geldt voor het beoefenen van wedstrijdsporten of extreme sporten. Wilt u weten hoe dat zit bij uw reisverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken graag voor u uit wat wel of juist niet is meeverzekerd.

Als uw vakantie niet door kan gaan

Boekt u vaker dan één keer per jaar een vakantie? Dan is het aantrekkelijk om uw doorlopende reisverzekering aan te vullen met een annuleringsverzekering. Aantrekkelijk omdat al deze vakanties onder de dekking vallen. Dit scheelt in de kosten. Kan uw reis onverwachts niet doorgaan of moet u uw vakantie afbreken? Dan krijgt u onder bepaalde voorwaarden annuleringskosten vergoed of een afbreekvergoeding. Daarnaast worden eventuele vertrek- of aankomstvertragingen vergoed en kent de reisverzekering van Vanbreda een Garantieannulering. Voor de exacte voorwaarden en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Welke reisverzekering past bij u?

Wilt u een doorlopende reisverzekering afsluiten? Of wilt u graag weten of het in uw situatie handig is om een reisverzekering af te sluiten aanvullend op uw zorgverzekering? Wij denken graag met u mee.