Goed advies voor de juiste personeelsverzekeringen

U zorgt natuurlijk goed voor uw medewerkers. Toch kan het gebeuren dat iemand (langdurig) afwezig is. Dit kan komen door ziekte. Maar bijvoorbeeld ook doordat uw werknemer gewond raakt bij een bedrijfsongeval of een blessure oploopt tijdens het sporten. Dit is niet alleen vervelend voor uw medewerker zelf. Het heeft ook gevolgen voor u en uw organisatie. Het is dan ook belangrijk verzuim zoveel mogelijk te voorkomen en een goede afweging te maken welke mogelijke gevolgen u wilt afdekken. Alleen dan kunt u een goede keuze maken voor de personeelsverzekeringen die u afsluit voor uw organisatie. 

Zorg goed voor uw medewerkers

Om verzuim te voorkomen, zorgt u voor goede arbeidsomstandigheden en voor een prettige sfeer onderling. Daarnaast gaat u natuurlijk aan de slag met de maatregelen die uit de RI&E komen. Dit komt de sfeer en veiligheid binnen uw organisatie ten goede wat weer tot een beter bedrijfsresultaat leidt. Maar weet u zeker of u alle mogelijke maatregelen heeft genomen? Wij denken graag met u mee door samen met u te kijken naar uw organisatie en personeelsbestand. En daar waar gewenst brengen wij u in contact met NLG Arbo: dé sparringpartner als het gaat om het terugbrengen en voorkomen van verzuim.

Toch verzuim? Zorg dat u de financiële gevolgen kunt opvangen

Wordt een werknemer toch (langdurig) ziek? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor u en uw organisatie. Zo bent u bijvoorbeeld als werkgever verplicht om tijdens verzuim twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Terwijl u wellicht ook een invaller moet inhuren waardoor u dubbele kosten heeft. Daarnaast heeft uw medewerker in veel gevallen ineens minder inkomen waardoor het betalen van rekeningen ineens lastig kan worden.

Dit alles kan flink in de papieren lopen. Zowel voor u als uw medewerker. Daar zit niemand op te wachten. Het is daarom goed nu alvast de risico’s in kaart te brengen. En goed na te denken of u deze risico’s zelf wilt dragen of liever niet? En zo niet, hoe u deze dan kunt afdekken.

Oplossingen voor werkgevers én werknemers

Risico’s afdekken? Dat kan zowel voor uzelf als werkgever als voor uw werknemers. We zetten mogelijke oplossingen voor u op een rij.

Een passend advies voor iedere organisatie

Welke oplossingen het beste passen bij uw organisatie is afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij onder andere aan:

  • De samenstelling van uw werknemersbestand
  • Uw sector en/of SBI code
  • De verzuimhistorie en WIA-instroom van uw organisatie

Voor u als werkgever is het dan ook belangrijk met iemand om de tafel te gaan die samen met u gaat kijken wat de risico’s voor u zijn. Welke behoeften u en uw medewerkers hebben en in hoeverre u eventuele risico’s zelf kunt dragen of liever niet. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u hierbij te ondersteunen zodat u zelf een goede afweging te maken. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak met een van onze accountmanagers.