CARAVANVERZEKERING

Veilig onderweg met een goede caravanverzekering

Gaat u met uw caravan of vouwwagen op vakantie? Dan is deze WA-verzekerd zolang hij aan uw auto is gekoppeld. Een afzonderlijke caravanverzekering is niet verplicht. Maar wel raadzaam!

Standaard dekking en aanvullende mogelijkheden

Caravanverzekering - Vrouw zit voor de camperMet een caravanverzekering van Vanbreda bent u standaard gedekt voor schade door ontploffing, brand, zelfontbranding (bijvoorbeeld kortsluiting), diefstal en inbraak. In binnen en buitenland. Daarnaast kunt u zich o.a. extra verzekeren voor:

  • Uw voortent of aanbouw
  • Hagelschade
  • Schade aan inventaris
  • Hulpverlening

Heeft u een toercaravan met een hagelbestendig dak? Dan geldt er een lagere premie op deze specifieke aanvullende dekking en vervalt het extra eigen risico bij hagelschade.

Eigen risico caravanverzekering

Verzekeraars hanteren verschillende eigen risico’s voor een caravanverzekering. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid het eigen risico af te kopen. De hoogte van het eigen risico kan daardoor van invloed zijn op de premie.

Extra kosten meeverzekerd

Schade aan uw caravan of vouwwagen zelf is al vervelend genoeg. Vaak komen er nog extra kosten bij voor bijvoorbeeld het bergen, opruimen, bewaken of transporteren van uw caravan. Binnen onze caravanverzekering zijn deze kosten meeverzekerd. Ook als deze boven het verzekerde bedrag van de caravan of vouwwagen uitkomen. Net als de kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan.

Meer weten over de Vanbreda caravanverzekering?

Wilt u meer weten over onze caravanverzekering of een persoonlijk advies? Onze collega's van team Particulieren helpen u graag verder!