Opstal

Uw woonhuis goed verzekeren

Uw huis is een kostbaar bezit. U wilt dit natuurlijk goed beschermen. Dit kan met de opstalverzekering van VanBreda. Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) bent u verzekerd tegen schade aan uw woning, uw schuur, garage en carport veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem, inbraak, diefstal, storm en diverse vormen van waterschade. Maar ook wanneer u aan het schilderen bent en per ongeluk een bus verf laat vallen die de voorgevel van uw woonhuis ruïneert.

Voorkom onderverzekering, gebruik een herbouwwaardemeter

Met de opstalverzekering van Vanbreda, verzekert u uw woning tegen de herbouwwaarde. Dit zijn de kosten die nodig zijn om uw woonhuis op dezelfde plaats en dezelfde stijl te herbouwen. Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan adviseren wij altijd de herbouwwaarde van uw woning vast te stellen door een herbouwwaardemeter in te vullen. U kunt ook een waarde vaststelling laten doen door een erkend taxatiebedrijf. U bent dan gegarandeerd niet onderverzekerd.

In sommige situaties zijn er extra voorwaarden of beperkingen. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning verbouwt, of als uw woning een lange tijd leeg staat. U vindt deze uitzonderingen in de uitgebreide verzekeringsvoorwaarden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze opstalverzekering? Yvonne Kroon helpt u graag verder!