Van preventie tot een verzuimverzekering

Een passende oplossing voor verzuim in iedere organisatie

U zorgt natuurlijk goed voor uw medewerkers. Toch kan het gebeuren dat iemand (langdurig) afwezig is. Dit kan komen door ziekte. Maar bijvoorbeeld ook doordat uw werknemer gewond raakt bij een bedrijfsongeval of een blessure oploopt tijdens het sporten. Dit is niet alleen vervelend voor uw medewerker zelf. Het heeft ook gevolgen voor u en uw organisatie. Het is dan ook belangrijk verzuim zoveel mogelijk te voorkomen en een goede afweging te maken welke mogelijke gevolgen u wilt afdekken met een goede verzuimverzekering.

Verzuim preventieZorg goed voor uw medewerkers

Om verzuim te voorkomen, zorgt u voor goede arbeidsomstandigheden en voor een prettige sfeer onderling. Daarnaast gaat u natuurlijk aan de slag met de maatregelen die uit de RI&E komen. Dit komt de sfeer en veiligheid binnen uw organisatie ten goede wat weer tot een beter bedrijfsresultaat leidt. Maar weet u zeker of u alle mogelijke maatregelen heeft genomen? Wij denken graag met u mee door samen met u te kijken naar uw organisatie en personeelsbestand. En daar waar gewenst brengen wij u in contact met NLG Arbo: dé sparringpartner als het gaat om het terugbrengen en voorkomen van verzuim.

Toch verzuim? Zorg dat u de financiële gevolgen kunt opvangen

Wordt een werknemer toch (langdurig) ziek? Dan is het belangrijk dat u de financiële gevolgen van dit verzuim kunt opvangen. Want als uw medewerker ziek wordt, bent u verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Daarnaast komen ook de kosten voor begeleiding en re-integratie voor uw rekening. Met een verzuimverzekering zorgt u ervoor dat (een groot deel van) deze kosten worden vergoed. En is een derde partij aansprakelijk voor het verzuim van uw medewerker? Dan worden deze kosten verhaald.

Welke verzuimverzekering past bij u?

Elke organisatie is anders. Daarom is het belangrijk dat een verzuimverzekering heeft die aansluit bij uw wensen. Daarom kijken wij samen voor u belangrijk is en adviseren wij u over welke verzekering hier het beste bij past. Hierbij kijken wij onder andere naar:

  • het aantal medewerkers dat u in dienst heeft
  • het ziekteverzuim binnen uw organisatie
  • uw loondoorbetalingsverplichting

Meer weten of advies?

Wilt u graag meer weten over hoe u verzuim zoveel mogelijk kunt voorkomen? Of wat de mogelijkheden zijn om eventuele financiële gevolgen af te dekken? Neem dan contact met ons op!