De weg op met uw (land)bouwvoertuig?

23 Nov 2021

Vergeet deze dan niet te registreren

Vorig jaar is de registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen in gegaan. Het afgelopen jaar was een overgangsperiode. Vanaf 1 januari 2022 mogen deze voertuigen alleen nog maar de weg op als ze zijn geregistreerd bij de RDW. We zetten wat zaken voor u op een rij.

Aantal registraties blijft achter

Deze nieuwe regeling is al in 2020 aangekondigd en het is dan ook al het hele jaar mogelijk voertuigen te registreren. Volgens de RDW zijn slechts 550.000 voertuigen geregistreerd. Vooral de werk- en wegenbouwvoertuigen en de bijzondere (land)bouwvoertuigen blijven achter.

Veel misverstanden

De RDW merkt daarnaast dat er veel misverstanden zijn over welke voertuigen nu wel en niet geregistreerd moeten worden. Zij hebben daarom de 7 grootste misverstanden rondom de registratie van (land)bouwvoertuigen op een rij gezet.

Registreer voor 1 januari 2022

Als u na 1 januari nog de weg op wilt met uw (land)bouwvoertuig is het belangrijk om dit voertuig zo snel mogelijk te registreren via de website van de RDW. Is uw voertuig niet geregistreerd en gaat u na 1 januari 2022 de openbare weg op? Dan riskeert u een boete en loopt u het risico niet verzekerd te zijn.

Vergeet ons niet te informeren

Voor voertuigen waar een registratieplicht voor geldt, bent u ook verplicht een WAM Verzekering (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) af te sluiten. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een boete en veel administratief werk. Deze verzekering moet binnen 28 dagen na registratie geregeld zijn. Het is dan ook belangrijk om direct nadat u uw voertuig heeft aangemeld bij de RDW, dit ook aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat uw voertuig ook in het WAM-register komt te staan.

Meer informatie?

Op de website van de RDW vindt u alle actuele informatie op één plek. Ook kunt u hier uw voertuigen registreren. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over de gevolgen van deze registratieplicht voor uw verzekeringen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Vanbreda Risk & Benefits.