Terugblik Seminar Employee Benefits

3 Oct 2023

Seminar Goed Werkgeverschap en Duurzame Inzetbaarheid: een groot succes!

Op 26 september 2023 organiseerden wij ons jaarlijkse seminar. Dit keer met als thema goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid. Een thema dat actueler is dan ooit tevoren. Tijdens een aantal inspirerende sessies zijn de sprekers en deelnemers met elkaar in gesprek gegaan en hebben zijn ideeën uitgewisseld over wat je als werkgever kunt doen om goed voor je medewerkers te zorgen.

Seminar Vanbreda Employee Benefits

Fysieke, mentale en financiële weerbaarheid

Onder leiding van Sabine Uitslag (voormalig kamerlid en Chief Inspiration Officer van Werkplezier in de zorg) gingen de deelnemers en sprekers in gesprek over hoe je goed werkgeverschap kunt invullen en wat het belang is van de fysieke, mentale en financiële weerbaarheid van medewerkers. Want als jou medewerkers op een van deze drie vlakken onvoldoende weerbaar is, heeft dit vrijwel altijd gevolgen voor werknemer én werkgever.

Integrale aanpak inkomen, pensioen en arbo

Wat was dan de belangrijkste conclusie? Dat het belangrijk is om arbo, zorg, inkomen en pensioen integraal te benaderen. Zo kun je als werkgever daar waar het nodig is op tijd een bijdrage leveren aan de fysieke, mentale en financiële weerbaarheid van je medewerkers en voorkom je verzuim op lange termijn.

Rode draad: ga én blijf met elkaar in gesprek

Tijdens de verschillende sessies zijn verschillende concrete tips gegeven hoe je dit dan kunt doen. De rode draad? Dat het vooral belangrijk is om met je medewerkers in gesprek te gaan én blijven. Wat hebben zij nodig? Wat past bij jou als werkgever en hoe breng je die twee op een goede manier samen.

Mooie complimenten

Al met al kijken wij terug op een inspirerende middag. En uit de feedback die wij hebben ontvangen van de deelnemers, concluderen wij dat ook zij de middag interessant hebben gevonden.

Seminar Vanbreda

Tot slot nogmaals onze dank aan Sabine Uitslag, Ankie van de Ven (Stip Mentaal Fit) en de Bibian Mentel Foundation voor hun mooie verhalen en waardevolle bijdrage.