Collectieve zorgverzekering Vanbreda

Ieder jaar in november start het zogenaamde zorgseizoen. Verzekeraars maken de premies voor het volgende jaar bekend en uw medewerkers kunnen weer gaan kijken welke zorgverzekering zij voor het komend jaar willen afsluiten. Een belangrijke keuze. Als werkgever kunt u een collectieve zorgverzekeering aanbieden en zo de keuze voor het komende jaar verder te vereenvoudigen. 

Een goede verzekering voorkomt verzuim op lange termijn

De afgelopen jaren is er een trend zichtbaar dat verzekerden de zorgverzekering uitkleden. Door een lagere aanvullende verzekering of helemaal geen aanvullende verzekering te kiezen, wordt er direct premie bespaart. Ook de wisseling naar een budgetvariant van de basisverzekering komt steeds vaker voor. De verwachting is dat deze trend zich in 2024 doorzet. 

Wat op korte termijn een besparing op de premie betekent, kan later juist voor hogere kosten zorgen. Bijvoorbeeld als een medewerker langer doorloopt met klachten, omdat er geen recht meer is op een vergoeding voor een behandeling. Dit kan op langere termijn leiden tot meer verzuim. Dit is niet alleen vervelend voor de medewerker die uitvalt, maar ook voor u omdat dit voor u als werkgever kosten met zich meebrengt. Met een collectieve zorgverzekering zorgt u ervoor dat uw medewerkers toegang hebben tot goede zorg op het juiste moment. Op korte termijn wellicht een investering, maar op langere termijn zal deze zich zeker terug verdienen. 

Voordelen voor u én u medewerkers

Behalve dat een collectieve zorgverzekering kan bijdragen aan een lager verzuim op langere termijn, biedt deze meer voordelen voor zowel u als uw medewerkers:  

  • Hulp bij het vinden en inzetten van de best passende zorg
  • Inzicht in de gezondheidsrisico’s van uw medewerkers
  • Directe hulp bij mentale klachten
  • Ondersteuning bij mantelzorg
  • Korting op de aanvullende zorgverzekering
  • Meer vergoedingen in de aanvullende verzekeringen (o.a. fysiotherapie)
  • Gezondheidscheck of korting op een PMO.

Zorgportaal VanbredaAlle informatie op een plek: het Vanbreda Zorgportaal

Biedt u via Vanbreda een collectieve zorgverzekering aan? Dan zorgen wij er voor dat alle informatie over deze collectiviteit op één plek te vinden is, het Vanbreda Zorgportaal. Naast de informatie over de zorgverzekering zelf, staan hier ook tools voor het kiezen en afsluiten van een passende zorgverzekering. Willen uw medewerkers ingaan op het aanbod? Dan kunnen zij de zorgverzekering met één klik direct afsluiten op de website van de verzekeraar. Het enige wat u hoeft te doen is uw medewerkers de inloggegevens toesturen van dit portaal.