Tijdlijn Wet toekomst pensioenen

Wat moet u wanneer regelen voor de Wet toekomst pensioenen

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen ingegaan en vraagt van werkgever om de huidige pensioenregeling te toetsen aan deze wet en waar nodig de regeling aan te passen. Dit traject kost veel tijd en veel werkgevers vinden het lastig te bepalen waar te beginnen. In de onderstaande tijdlijn hebben wij daarom de belangrijkste actiepunten benoemd voor werkgevers, om op tijd te kunnne voldoen aan deze nieuwe wet. 

tijdlijn wet toekomst pensioenen

Belangrijke data op een rij

In deze tijdlijn vindt u alle belangrijke data op een rij. Van het eerste voorlopige akkoord tot de in werking treding van de Wet toekomst pensioenen en de einddatum van de overgangsperiode. Daarnaast hebben wij de belangrijkste actiepunten voor werkgevers in deze tijdlijn geplaatst. Zo weet u precies wanneer u welke stappen moet nemen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt en uw regelingen op tijd heeft herzien als dat nodig is.

Als u er niet uit komt

De invoering van het nieuwe Pensioenstelsel is een lang en complex traject. Hoewel u in de tijdlijn kunt zien wat u wanneer moet doen, kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Neem dan gerust contact met ons op. Onze Consultants helpen u graag op weg.