Tijdlijn Pensioen

Wat moet u wanneer regelen voor de nieuwe Pensioenwet

Ook al lijkt de huidige ingangsdatum van de Pensioenwet nog ver weg (1 januari 2023), het kost tijd om u hier als werkgever goed op voor te bereiden. Welke gevolgen heeft de nieuwe wetgeving voor u én uw medewerkers? Waar moet u op letten en wanneer kunt u het beste de OR of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) betrekken? We hebben het hieronder voor u op een tijdlijn Wet toekomst pensioenen geplaatst.

Tijdlijn Wet toekomst pensioenen

Tijdlijn Pensioen

In deze tijdlijn vindt u alle belangrijke data op een rij. Van het eerste voorlopige akkoord tot de in werking treding van de nieuwe wet en de einddatum van de overgangsperiode. Daarnaast hebben wij de belangrijkste actiepunten voor werkgevers in deze tijdlijn geplaatst. Zo weet u precies wanneer u welke stappen moet nemen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt en uw regelingen op tijd heeft herzien als dat nodig is.

Als u er niet uit komt

De invoering van het nieuwe Pensioenstelsel is een lang en complex traject. Hoewel u in de tijdlijn kunt zien wat u wanneer moet doen, kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Neem dan gerust contact met ons op. Onze Consultants helpen u graag op weg.