Brancheoplossingen

Risicomanagement op maat

Bij het ondernemerschap komen risico’s kijken. Welke risico’s dit zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Uw eigen situatie maar ook de branche waarin u werkzaam bent. Goed inzicht in deze risico’s en mogelijke gevolgen is belangrijk om een goede afweging te kunnen maken. Welke risico’s wilt én kunt dragen en welke juist niet? Wij helpen u hier graag bij. Zodat u zich kunt richten op wat u echt leuk vindt: het ondernemerschap zelf.

Van supermarkt tot accountantskantoor

Iedere branche kent weer zijn eigen specifieke kenmerken. En daarmee andere risico’s waar u als ondernemer rekening mee moet houden. Denk aan het aansprakelijkheidsrisico voor accountantskantoren. Een verkeerd advies, vergissing of onjuiste handeling kan grote gevolgen hebben. Of het risico op brand in de meubelindustrie waar veel met hout gewerkt wordt. Deze risico’s vragen ieder om een eigen aanpak als het gaat om risicomanagement. Wij noemen dit brancheoplossingen.

Samen met de branche

Als verzekeringsmakelaar hebben wij veel ervaring in een aantal specifieke markten. Bovendien werken wij samen met brancheorganisaties en andere grote partijen in specifieke markten. Op basis van dit grote netwerk, onze kennis en ervaring hebben wij brancheoplossingen op maat ontwikkeld voor:

Samen met de ondernemer

Om te bepalen welke oplossing bij uw situatie past, vinden wij het belangrijk dat u zelf goed inzicht heeft in uw eigen situatie. Zodanig dat u zelf de juiste keuzes kunt maken. Om u hierbij te ondersteunen werken wij als volgt:

Inventarisatie

Na een eerste kennismaking, brengen we samen met u uw situatie in kaart. Zo leren wij uw bedrijf kennen. Weten we wat uw doelstellingen en ambities zijn en wat u belangrijk vindt.

Analyse

Vervolgens analyseren wij voor u de praktische kant. Welke risico’s kunt u het beste verzekeren en wat is niet nodig. En bent u bereid zelf eventuele risico’s zelf te dragen. Op basis van deze informatie stellen wij een risicoprofiel voor u samen.

Advies

Op basis van dit risicoprofiel ontvangt u passend advies. Op basis van dit advies kunt u zelf beoordelen welke risico’s u wilt afdekken of juist zelf wilt dragen. Ook besteden wij aandacht aan preventie. Want voorkomen van schade vinden wij heel belangrijk.

Service en nazorg

Onze rol als uw adviseur stopt natuurlijk niet bij het geven van een passend advies en het eventueel afsluiten van een polis. Advisering is een continue proces. Wij houden u dan ook proactief op de hoogte van alle ontwikkelingen die relevant zijn voor uw onderneming. Hierover worden aparte afspraken met u gemaakt.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Bent u werkzaam in een van de branches waarin wij ons hebben gespecialiseerd? Wilt u goed inzicht in de risico’s die u loopt met uw onderneming in uw specifieke branche? Klik dan snel op een van de brancheoplossingen en kijk hoe wij u kunnen ondersteunen.