Collega aan het woord

 

Valentina Visser, directeur Havelaar & van Stolk

Valentina Visser en Coen van HamZowel de AFM in Nederland als de BMA in België zijn akkoord met de overname van Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen door Vanbreda Nederland. Op dinsdag 14 maart is de overname dan ook officieel getekend en is er geproost met de medewerkers. Een moment om u voor te stellen aan Valentina Visser, directeur Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen.

Van verzekeraar naar makelaar

Valentina Visser is na haar afstuderen begonnen bij de Goudse Verzekeringen. Na 17 jaar heeft zij in 2015 de overstap gemaakt naar Havelaar & Van Stolk. Een logische stap: ‘Toen ik wegging bij de Goudse wilde ik niet naar een andere verzekeraar’ aldus Valentina. ‘Ik voelde (en nog steeds) sterke binding met het merk en bedrijf en wilde niet aan de slag bij een andere verzekeraar. Bovendien wilde ik werken in een omgeving waar ik direct met de ondernemer aan tafel kon zitten. Havelaar & van Stolk was dan ook een mooie nieuwe stap. Eerst als salesmanager en na ruim een jaar als directeur.’

Complementaire dienstverlening

Net als Vanbreda Risk & Benefits adviseert Havelaar grote en kleine bedrijven in diverse marktsectoren. Daarnaast biedt het kantoor proposities op maat voor specifieke doelgroepen zoals schoonheidssalons en zijn zij actief als serviceprovider voor aangesloten intermediairbedrijven. Het relatiebestand van Havelaar is dan ook een dwarsdoorsnede van de BV Nederland. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers brede kennis hebben en oplossingen kunnen doorvertalen naar verschillende soorten branches en bedrijven.

Oog voor klant én medewerker

De cultuur en werkwijze van beide bedrijven lijken sterk op elkaar: teams die goed op elkaar zijn ingespeeld, servicegericht zijn  en de klant hoog in het vaandel hebben zonder elkaar uit het oog te verliezen.

’Dat vind ik belangrijk’ vertelt Valentina. ‘Zeker in onze branche. We zijn echt een mensen business. Klantgericht met daarnaast oog voor de medewerkers, want die zijn ons belangrijkste kapitaal. Ik vind het wel heel mooi hoe positief alle collega’s zijn. We hebben allebei echt een mensgerichte cultuur en beide bedrijven zijn integer. Ik denk dan ook dat we goed bij elkaar passen’.

Integratie vier bedrijven

De overname van Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen is het startsein om vorm te geven aan de integratie van in totaal vier bedrijven: Vanbreda Risk & Benefits Nederland, Havelaar & van Stolk, Helviass Verzekeringen én Insucare uit Eindhoven. Om dit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat het belang van de klant voorop blijft staan is ervoor gekozen een directeur Integratie aan te stellen: Chantal Haagmans. Samen met de directies én medewerkers gaat zij de integratie de komende maanden vormgeven.

‘Ik ben er van uit overtuigd dat deze integratie alleen maar voordelen oplevert voor onze klanten. Vooral als het gaat om kennisuitwisseling, inkoopkracht en investeringskracht. Ik kijk er dan ook naar uit om over een jaar terug te kijken naar wat we met elkaar hebben bereikt. Wanneer het een succes is? Als we tevreden relaties én tevreden medewerkers hebben!’