Goed voorbereid op reis

Oók nu coronamaatregelen versoepeld worden

In veel landen worden de coronamaatregelen versoepeld. Voor veel mensen een goede reden om een heerlijke vakantie in de zon te plannen, een fijne stedentrip of juist een actieve vakantie in de bergen. Maar corona is nog niet weg. Daarom blijft het óók nu belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Check daarom vooraf altijd goed uw reis- en annuleringsverzekering.

Check het reisadvies

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt niet meer alleen gebaseerd op de coronasituatie in een land. Er wordt gekeken naar alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Daarnaast gelden in sommige landen nog steeds maatregelen zoals verplicht testen, QR-codes en mondkapjes. Het blijft dus belangrijk om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken voor u boekt, vlak voor vertrek en tijdens de reis. Dit kan op www.wijsopreis.nl of in de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Douane.

Uw reisverzekering

Voor u op reis gaat

Wat wel en niet onder uw reisverzekering valt, hangt onder andere af van het reisadvies van de overheid. Reist u naar een land met een geel reisadvies, dan biedt uw reisverzekering dekking. Reist u naar een zogenaamd oranje of rood gebied? Dan is de dekking op uw reisverzekering vaak beperkt tot de risico’s die niet met corona te maken hebben. Om verrassingen te voorkomen tijdens uw reis, adviseren wij u om altijd goed de polisvoorwaarden door te nemen zodat u weet waar u aan toe bent.

Tijdens uw reis

Het kan natuurlijk gebeuren dat het reisadvies van uw bestemming wijzigt terwijl u daar bent. Bijvoorbeeld van geel naar oranje. De dekking op uw reisverzekering blijft dan bestaan volgens de polisvoorwaarden tót het eerstvolgende moment dat u naar huis kunt gaan. Wanneer dit is, wordt bepaald door de reisorganisatie. Zij zullen proberen u zo snel mogelijk om te boeken en thuis te brengen. Repatriëring door een reisverzekeraar zit niet standaard in een reisverzekering. 

Vergeet uw annuleringsverzekering niet

Een annuleringsverzekering biedt dekking als uw reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden van een naaste, onvrijwillige werkloosheid of een stukgelopen huwelijk. In dat geval krijgt u de reissom helemaal of voor een deel terug. Met betrekking tot corona gelden hierbij vaak wel een aantal beperkingen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Annuleert u de reis al voor vertrek omdat u positief getest bent op corona? Dan is dit vaak niet gedekt of slechts beperkt gedekt.
  • Als u bij aankomst op uw plek van bestemming (preventief) in quarantaine moet worden eventuele extra reis- en verblijfskosten vaak niet vergoed.
  • Bent u al op reis en wordt u door corona ziek tijdens uw reis? Dan is er vaak wel dekking voor extra reis- en verblijfskosten. Het is dan wel belangrijk om voor een doktersverklaring en positieve uitslag van een coronatest te zorgen. De verzekeraar kan hier naar vragen.
  • Bent u op vakantie en is de terugreis vertraagd door quarantaine? Dan biedt de annuleringsverzekering in de meeste gevallen geen dekking.

Verschillen per verzekeraar

Per verzekeraar kan de dekking verschillen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u vragen heeft. U kunt hiervoor natuurlijk contact met ons opnemen op telefoonnummer 088 – 273 33 20 of door een e-mail te sturen naar TeamParticulieren@vanbredanl.com. Samen met u zorgen wij er voor dat u goed voorbereid op reis gaat.