Verbod verkoop tabak en e-sigaretten

Gevolgen voor uw verzekeringen


Vanaf 1 juli 2024 is het verboden om tabak en e-sigaretten te verkopen in supermarkten en alle horeca-inrichtingen. Dit heeft gevolgen voor uw omzet en daarmee voor uw verzekeringen.

Premie gebaseerd op onder andere uw omzet

Heeft u een Supermarktpolis bij ons afgesloten? Dan wordt de premie onder andere gebaseerd op uw omzet. Heeft u in 2024 nog tabak en e-sigaretten verkocht? Dan zal uw omzet waarschijnlijk dalen ten opzichte van 2023. Dat kan gevolgen hebben voor de premie die u betaalt.

Heeft u uw verzekering bij een ander kantoor afgesloten? Vraag dan bij uw contactpersoon na hoe dit voor uw specifieke verzekering geregeld is.

Aanleveren nieuwe gegevens

Heeft u een Supermarktpolis bij ons afgesloten? Dan vragen wij u één keer per jaar om online diverse gegevens bij ons aan te leveren. Op basis van deze gegevens bepalen wij de premie voor het huidige jaar. Binnenkort vragen wij de verwachte omzet over 2024 bij u op. Als u stopt met de verkoop van tabak, kunt u bij het aanleveren van deze gegevens nu al rekening houden met een dalende omzet. Stel: u stopt al per 1 april 2024 met de verkoop van tabak, dan neemt u de tabaksomzet pro-rata mee in uw opgave (tot de datum dat u stopt met de verkoop van tabak). Op deze manier wordt de nieuwe jaarpremie niet berekend over een te hoge omzet.

Begint u een eigen tabaksspeciaalzaak of giftshop?

Steeds meer supermarktondernemers beginnen een tabaksspeciaalzaak of giftshop. Geldt dit ook voor u? Vergeet dan niet na te gaan welke risico’s u met deze nieuwe onderneming loopt en of u deze moet of wilt verzekeren. Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.