Zonnepanelen? Vergeet uw verzekeringen niet te checken!

Zeker met de huidige energieprijzen willen steeds meer mensen hun huis verduurzamen. Vaak wordt hierbij ook gekeken naar zonnepanelen. Maar hoe zit het dan met uw opstalverzekering? Wij zetten het voor u op een rij.

Zelf energie opwekken

Uw eigen groene energie! Wie wil dat niet? Niet alleen goed voor het milieu maar ook een prima manier om de huidige hoge gasprijzen op te vangen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor zonnepanelen op hun dak.

Onderverzekering voorkomen

De aanschaf van zonnepanelen kan invloed hebben op de waarde van uw woning. Het is dan ook belangrijk om uw opstalverzekering te checken. Dit wordt vaak vergeten waardoor het risico op onderverzekering ontstaat. Als de zonnepanelen onderdeel zijn van het gebouw, kunnen ze vaak gewoon meeverzekerd worden op uw opstalverzekering of in geval van een huurwoning op het huurdersbelang van uw inboedelverzekering.

Laat u vooraf informeren

Heeft u een eigen woning en wilt u zonnepanelen plaatsen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen met u of u uw verzekeringen moet aanpassen en wat daar eventueel de gevolgen van zijn voor bijvoorbeeld de premie. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 273 33 20 of stuur een e-mail aan teamparticulieren@vanbredanl.com. Wij kijken graag met u mee!