Organiseert u een evenement? Vergeet uw verzekering niet!

Na anderhalf jaar van beperkingen laat de overheid de teugels steeds meer vieren. Ook op het gebied van evenementen is weer steeds meer mogelijk. Al eerder informeerden wij u over de regelingen die er zijn als u een evenement moet annuleren door COVID-19. Maar er zijn meer risico’s als u een evenement organiseert. 

Van festival tot klantevent

Evenementen zijn er in alle soorten en maten. Van een groot festival en de Rotterdam Marathon tot een klantevent van een bedrijf. Bij ieder evenement spelen bepaalde risico’s. Het is belangrijk deze goed in beeld te hebben en te kijken wat de eventuele gevolgen zijn als er sprake is van schade of annulering.

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje

Een evenement organiseren moet leuk zijn voor u als organisator en voor de deelnemers, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Als een bezoeker of deelnemer tijdens het evenement schade op loopt kan hij u als organisator aansprakelijk stellen. Dat kan gaan om een overhemd waar een glas rode wijn overheen valt, maar ook om letselschade. Denk bijvoorbeeld aan een hardloopwedstrijd waarbij de opblaasbare startboog omvalt en een deelnemer raakt. Of aan materialen die als gevolg van een storm beschadigd raken.

Een evenementenverzekering kan uitkomst bieden

In het slechtste geval kan de schade grote financiële gevolgen voor u hebben. Het is belangrijk dat u deze risico’s en de mogelijke consequenties goed in kaart brengt. Zo kunt u de afweging maken of u deze risico’s zelf wilt dragen. Wilt of kunt u dit niet? Dan ligt de oplossing bij een evenementenverzekering. Dit is een verzekering waarmee u als organisator onder andere de volgende risico's kunt afdekken:

  • uw aansprakelijkheid
  • de gemaakte kosten in geval van onverhoopte annulering
  • schade aan de door u gebruikte materialen
  • zaak- of letselschade bij eventuele vrijwilligers die zijn ingezet
  • schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden

Meer informatie?

Gaat u een evenement organiseren en wilt u weten waar u op moet letten? De specialisten van Vanbreda Risk & Benefits kijken graag samen met u welke risico’s voor u van belang zijn en hoe u hier het beste mee om kunt gaan.