Ga direct naar meer informatie over het Young Professionals programma

Jeroen Hop

Heeft bij Vanbreda gewerkt:     1-2-2014 t/m 31-9-2017
Functie:     Bedrijfsadviseur (02-2014 t/m 08-2015)
Accountmanager (09-2015 t/m 09-2017)
Studie:     Master Change Management – Universiteit Groningen
Bachelor Business/Managerial Economics – Universiteit Groningen

Ik ben nu een jaar weg bij Vanbreda, toen nog Kettlitz Wulfse Verzekeringen. Sinds ik ben begonnen bij mijn nieuwe baan, heb ik veel momenten gehad dat ik besefte dat wat ik bij Vanbreda heb geleerd van enorme waarde is. Hoe voer je een zakelijk gesprek? Hoe kom je zoveel mogelijk over je klant te weten? Hoe stel je een goede e-mail op? Dat zijn dingen die je niet leert tijdens je studie. Ik was gewend appjes te sturen. Dat werkt zo niet in het bedrijfsleven. Bij Vanbreda heb ik geleerd hoe ik dit dan wel moest aanpakken.

Je komt met allerlei ondernemers in contact en praat veel over hun bedrijf en de risico’s. Je leert zo veel over het bedrijfsleven.

Toen ik ging solliciteren bij Vanbreda sprak de energie binnen de organisatie me erg aan. Men was echt geïnteresseerd in mij en de sfeer was heel open. Ik ben begonnen als Bedrijfsadviseur. Ik stond klanten telefonisch te woord, beantwoordde hun vragen en zocht uit wat de beste oplossing was voor hun situatie. Na anderhalf jaar merkte ik dat ik meer uitdaging wilde. Ik ben toen in gesprek gegaan met de directie over de mogelijkheden en ik kreeg de kans om in de buitendienst te gaan werken. In mijn nieuwe functie leerde ik de bedrijven voor wie wij werkten nog beter kennen en kon ik mijn commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen.

Tijdens het sollicitatiegesprek was men echt geinteresseerd in mij. De sfeer was heel open.

Er was ook veel ruimte voor eigen initiatief. Dit zorgde ervoor dat ik kon meewerken aan verschillende projecten. Zo heb ik een nieuwe propositie ontwikkeld voor risk management en heb ik meegewerkt aan het uitwerken van de nieuwe bedrijfsstrategie. Bij dit laatste hebben we soms pittige discussies gehad. Die vond ik het meest interessant omdat je juist hier het meest van leert.

De menselijke aanpak van de directie heeft ervoor gezorgd dat ik me op veel vlakken heb kunnen ontwikkelen.

Het Young Professionals Programma bij Vanbreda is een goede opstap voor mijn carrière geweest. Zonder de 3 jaar bij KW had ik nu niet hier gestaan in mijn ontwikkeling. De menselijke aanpak van de directie én collega’s heeft ervoor gezorgd dat ik me op veel vlakken heb ontwikkeld. Deze basisvaardigheden en ervaringen zijn voor mij nu de norm en zorgen er mede voor dat ik veel complimenten krijg over hoe ik mijn werk doe.