WIA VERZEKERINGEN

WIA Verzekeringen voor CBM Leden

CBM geeft de mogelijkheid om diverse WIA-verzekeringen af te sluiten. U kunt een aantal verzekeringen afsluiten die recht geven op een aanvullende uitkering als uw medewerker na twee jaar nog arbeidsongeschikt is. Zo kan een flinke daling in het inkomen van uw medewerkers voorkomen worden. Hieronder maken we inzichtelijk met welke wettelijke regelingen u en uw medewerkers te maken krijgen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, welke nadelige gevolgen dit voor het inkomen kan hebben en welke verzekeringsoplossing wij voor u als CBM-lid ontwikkeld hebben.

Inkomen bij (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt (35% of meer)

Je kunt er voor kiezen om je medewerkers een gegarandeerd inkomen van 70% van het laatstverdiende inkomen bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid te bieden tot de maximum WIA-loongrens.

Uitkering bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 15% en 35%

Een compensatieverzekering keert uit wanneer je medewerker tussen de 15% en 35% arbeidsongeschikt is verklaard. De premie is afhankelijk van de sectorcode. Jaarlijks wordt deze premie opnieuw vastgesteld.

Meer over WIA Verzekeringen

Op de pagina WIA Verzekering kunt u meer lezen over WIA Verzekeringen en wat dit voor u als werkgever of voor uw medewerkers kan betekenen.

Bekijk ook andere maatwerkoplossingen voor CBM leden:

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze WIA verzekeringen voor CBM leden en wilt u graag een voorstel ontvangen of wilt u graag meer weten van ons aanbod voor CBM leden? Jeroen Mol helpt u graag verder.