CYBER

Cyber oplossingen voor CBM Leden

Moet jij je als werkgever beschermen tegen cyberdiefstal door (ex-)werknemers? Hoe afhankelijk ben je eigenlijk van jouw geautomatiseerde processen? Wat gebeurt er als jouw productielijn gedurende drie dagen stilvalt? Wat als een online hacker jouw webshop overneemt? Mag je vertrouwen op jouw datacenter? Vragen waar Vanbreda Risk & Benefits antwoord op heeft. Deze verzekeraar heeft in nauwe samenwerking met CBM in de loop der jaren een compleet programma aan collectieve, flexibele maatwerkproducten ontwikkeld die speciaal zijn afgestemd op de aansprakelijkheid en risico’s in de meubelindustrie. Oók op het gebied van cybersecurity. Doe er je voordeel mee!

Cyberrisico's in het MKB

Ongeveer een kwart van de bedrijven in het MKB heeft jaarlijks met digitale incidenten zoals een gestolen laptop, een computervirus of spyware te maken. In 90% van de gevallen zijn menselijke fouten de oorzaak van deze ellende. Zelfs aanvallen van buitenaf worden in tweederde van de gevallen veroorzaakt door nalatigheid of kwade bedoelingen van (ex-)medewerkers. Bij het beveiligen van data wordt in de meeste bedrijven vooral het accent gelegd op de technologische mogelijkheden om data te beschermen. Zo denkt 76% van de ondernemers adequate maatregelen genomen te hebben om cyber-en datarisico’s te voorkomen. Bij 82% van de ondernemers blijkt echter dat er geen formele afspraken worden gemaakt met werknemers over de omgang met data van klanten en relaties. Een Cyber & data risk verzekering dekt de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data gegevensdiefstal en andere vormen van Cybercrime. Ook als die zijn ontstaan na een menselijke vergissing, bijvoorbeeld een medewerker die onbedoeld een inbreuk veroorzaakt.

Geeft u al voldoende prioriteit aan datarisico’s?

Risicodeskundigen geven aan dat datarisico’s de snelst groeiende bedreiging vormen en eigenlijk bovenaan de prioriteitenlijst van ondernemers moeten staan bij het maken van keuzes om bedrijfsrisico’s effectief te beheersen.

Bekijk ook andere maatwerkoplossingen voor CBM leden:

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze cyber oplossingen voor CBM leden en wilt u graag een voorstel ontvangen of wilt u graag meer weten van ons aanbod voor CBM leden? Jeroen Mol helpt u graag verder.