SCHADEVERZEKERING VOOR WERKNEMERS

Schadeverzekering voor werknemers voor CBM Leden

Wanneer een medewerker tijdens werktijd te maken krijgt met een ongeval kan dat de werkgever een fors aansprakelijkheidsrisico voor letselschade opleveren. De "Schadeverzekering voor Werknemers (SVW)" dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor verkeersongevallen die de werknemer overkomen indien hij of zij in opdracht van de werkgever deelneemt aan het verkeer of in het kader van de werkzaamheden deelneemt aan het verkeer. Deze verzekering dekt niet alleen het motorrijtuigen risico maar ook de verkeersrisico’s te voet, fiets en in het openbaar vervoer.

Voorbeeld uit de praktijk

Een bestelbusje, bestuurd door een werknemer met collega’s als mede-inzittenden raakte van de weg. Na een stuurcorrectie slaat het busje meermalen over de kop. De bestuurder en zijn collega’s lopen daarbij letselschade op. De schade wordt vergoed door de WA-verzekering van de bestelauto, op de schade van de bestuurder na.

Hij is als bestuurder en veroorzaker van het ongeval uitgesloten op deze dekking. De bestuurder blijft met zijn schade zitten en stelt zijn werkgever voor de schade aansprakelijk. Uiteindelijk wordt de bestuurder door de Hoge Raad in het gelijk gesteld zonder dat de werkgever een echt verwijt treft. Gevolg is dat de werkgever nu zonder enige verwijtbaarheid aansprakelijk kan worden gesteld voor letselschade die een werknemer als bestuurder van een motorrijtuig door zijn schuld tijdens werktijd oploopt. Hierdoor loop je een groot financieel risico.

Bekijk ook andere maatwerkoplossingen voor CBM leden:

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de schadeverzekering voor werknemers voor CBM leden en wilt u graag een voorstel ontvangen of wilt u graag meer weten van ons aanbod voor CBM leden? Jeroen Mol helpt u graag verder.