• T: +31 (0)88 - 273 32 00
 • Liever teruggebeld worden?
 • Inloggen Klantonline
 • Schademelden

 

Het pensioenakkoord: ziet u door de bomen het bos nog?

De berichten over het nieuwe pensioenakkoord volgen elkaar steeds sneller op. Zo snel dat het soms moeilijk is door de bomen het bos te blijven zien. Op deze pagina vindt u de belangrijkste punten uit dit pensioenakkoord op een rij, houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en welke gevolgen deze mogelijk voor u en uw medewerkers kunnen hebben. Ook nemen wij u mee in de stappen die u nu alvast kunt zetten om uw organisatie voor te bereiden op de nieuwe regels. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent en op tijd uw zaken kunt regelen. Heeft u een vraag en wilt u liever direct contact met één van onze pensioen consultants? Klik dan op onderstaande button. 

Pensioen Akkoord Hero
Webinar

Meer weten? Kijk ons laatste Webinar terug!

Heeft u onze laatste webinar over Pensioen en Employee Benefits gemist? Klik op onderstaande button om terug te kijken.

Webinar Pensioen en Employee Benefits - 28 september 2021

Ook eerdere webinars zijn terug te kijken:

Nieuws

20 May 2021

Pensioen en scheiding

Als werkgever is het belangrijk dat u uw medewerkers goed informeert over veranderingen rondom hun pensioen en pensioenregeling. Een van de wijzigingen die belangrijk kan zijn voor uw mede...

Lees meer

De belangrijkste punten uit het pensioenakkoord op een rij

Al meer dan 10 jaar wordt er gesproken over het herzien van het pensioenstelsel. In juni 2020 is er overeenkomst bereikt over de invulling hiervan. We zetten de belangrijkste punten uit het nieuwe pensioenakkoord voor u op een rij. 

Lees meer

Pensioen Akkoord Content

Stel uw vraag! 

Wilt u weten wat de gevolgen zijn van het pensioenakkoord voor u en uw medewerkers? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Of neem contact op via +31 (0)88 - 273 32 00

Pensioen Akkoord Timeline

Het tijdspad

Het lijkt nog ver, 2026. Toch is het belangrijk om u nu alvast voor te bereiden op eventuele veranderingen. Waar moet u op letten en wat moet u als eerste doen? We hebben het voor u op een rij gezet.

 • Informeer uzelf
  Of laat u informeren door een professional. Welke regeling heeft u nu? En welke gevolgen heeft het pensioenakkoord op deze regeling? Laat deze gevolgen ook doorrekenen door uw pensioenadviseur zodat u echt goed weet waar u aan toe bent. 

 • Maak een globale planning 
  Wanneer betrekt u uw medewerkers en/of OR? Wanneer wilt u de plannen klaar hebben en uitrollen binnen uw organisatie? Wat zijn belangrijke mijlpalen binnen dit plan van aanpak?  

 • Communiceer
  Houd u medewerkers op de hoogte over de belangrijke stappen die u neemt en licht deze toe. Zo weten zij tijdig waar zij aan toe zijn wat onrust kan voorkomen.