De nieuwe Wet toekomst pensioenen

Ziet u door de bomen het bos nog?

Er is al veel geschreven over het Pensioenakkoord en de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Zoveel dat het soms moeilijk is door de bomen het bos te blijven zien. Op deze pagina vindt u de belangrijkste punten uit het pensioenakkoord en de nieuwe wet op een rij en houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en mogelijke gevolgen voor u als werkgever.

Wilt u liever persoonlijk bijgepraat worden? Onze pensioenspecialisten helpen u graag verder. Klik op onderstaande button en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Ik heb een vraag

Pensioen Akkoord Hero

Nieuws

De belangrijkste punten uit de nieuwe Wet toekomst pensioenen op een rij

Al meer dan 10 jaar wordt er gesproken over het herzien van het pensioenstelsel. In juni 2020 is er overeenkomst bereikt over de invulling hiervan en in maart 2022 is de Wet toekomst pensioenen aangeboden aan de Tweede Kamer. We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij. 

Lees meer

Pensioen Akkoord Content
Pensioen Akkoord Timeline

Het tijdspad

Het lijkt nog ver, 2026. Toch is het belangrijk om u nu alvast voor te bereiden op eventuele veranderingen. Waar moet u op letten en wat moet u als eerste doen? We hebben het voor u op een rij gezet. Benieuwd naar een volledige tijdlijn? Deze vindt u hier

  • Informeer uzelf
    Of laat u informeren door een professional. Welke regeling heeft u nu? En welke gevolgen heeft het pensioenakkoord op deze regeling? Laat deze gevolgen ook doorrekenen door uw pensioenadviseur zodat u echt goed weet waar u aan toe bent. 

  • Maak een globale planning 
    Wanneer betrekt u uw medewerkers en/of OR? Wanneer wilt u de plannen klaar hebben en uitrollen binnen uw organisatie? Wat zijn belangrijke mijlpalen binnen dit plan van aanpak?  

  • Communiceer
    Houd u medewerkers op de hoogte over de belangrijke stappen die u neemt en licht deze toe. Zo weten zij tijdig waar zij aan toe zijn wat onrust kan voorkomen.

Stel uw vraag! 

Wilt u weten wat de gevolgen zijn van het pensioenakkoord voor u en uw medewerkers? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Of neem contact op via +31 (0)88 - 273 32 00